Indicatieprocedure

Beschut werk

Wat moet ik doen? Hoe meld ik het / vraag ik het aan?

U vraagt beschut werk aan bij de gemeente. De gemeente vraagt advies aan bij UWV. Op basis van dit advies besluit de gemeente of u bij de doelgroep voor beschut werk hoort. Als dit zo is, zorgt de gemeente ervoor dat u een dienstbetrekking krijgt. Vaak is er een wachtlijst. U wordt gebeld als er een geschikte plaats voor u is.

Waar gaat het over?

Soms is werken met een gezondheidsbeperking niet mogelijk. Misschien is werken in een beschutte werkomgeving dan iets voor u. U werkt dan onder begeleiding en met aangepaste werkzaamheden. U vraagt beschut werk aan bij de gemeente.

Wat zijn de voorwaarden?

De voorwaarden zijn onder andere:

U hoort bij de doelgroep voor beschut werk.U heeft een ernstige lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking.

Waar meld ik het / vraag ik het aan?

U vraagt beschut werk aan bij de gemeente.

De Zuidhoek

De Zuidhoek gaat samen met u aan de slag! Als sociale werkvoorziening in de gemeente Schouwen-Duiveland werken wij aan de ontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. In dit proces bieden wij voor ondernemers een breed en professioneel scala aan producten en diensten aan. De wasserij, schoonmaak, groenvoorziening, om- en verpakken, maar ook de combinatie metaal, electro en montage zijn slechts enkele voorbeelden van de wijze waarop wij bedrijven kunnen ontzorgen!

Daarnaast ontwikkelen wij samen met ondernemers vernieuwende sociale projecten onder de werknaam LOOP13. Graag laten we klanten van ons vertellen wat ze van ons vinden.

Contact

Deltastraat 8, 4301 RC Zierikzee
Telefoon0111-413257
Fax0111-417269
E-mailinfo@dezuidhoek.nl

© De Zuidhoek - Ontwerp en realisatie door buro111