Tekenen oprichtingsakte Coöperatie Energie Werkt

ZIERIKZEE - De coöperatie 'Energie werkt op Schouwen-Duiveland' is officieel opgericht. De coöperatie is een samenwerking tussen het bedrijfsleven (Ondernemerskring Schouwen-Duiveland), de gemeente Schouwen-Duiveland en De Zuidhoek in Zierikzee. Met de oprichting is het startsein gegeven om tot een energieneutraal Schouwen-Duiveland te komen.

Het doel van de coöperatie is tweeledig. Aan de ene kant is het de bedoeling dat ondernemers besparen op hun energielasten door samen energie in te kopen en zelf energie op te wekken met zonnepanelen.

Werkgelegenheid

Deelnemende ondernemers worden geacht (een deel van) de besparing te investeren in de coöperatie en daarmee wordt het tweede doel gerealiseerd: werkgelegenheid scheppen en sociaal ondernemen. Want alleen al het monteren en onderhouden van de zonnepanelen schept banen die worden ingevuld door mensen met een uitkering.

Op de foto's ziet u de bestuursleden Olivier Verwest en Martin Bouwman die onder toeziend oog van notaris Nini Soeters de oprichtingsakte ondertekenen.

De Zuidhoek

De Zuidhoek gaat samen met u aan de slag! Als sociale werkvoorziening in de gemeente Schouwen-Duiveland werken wij aan de ontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. In dit proces bieden wij voor ondernemers een breed en professioneel scala aan producten en diensten aan. De wasserij, schoonmaak, groenvoorziening, om- en verpakken, maar ook de combinatie metaal, electro en montage zijn slechts enkele voorbeelden van de wijze waarop wij bedrijven kunnen ontzorgen!

Daarnaast ontwikkelen wij samen met ondernemers vernieuwende sociale projecten onder de werknaam LOOP13. Graag laten we klanten van ons vertellen wat ze van ons vinden.

Contact

Deltastraat 8, 4301 RC Zierikzee
Telefoon0111-413257
Fax0111-417269
E-mailinfo@dezuidhoek.nl

© De Zuidhoek - Ontwerp en realisatie door buro111