Coöperatie Energie Werkt

Introductie

Loop13 is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland en De Zuidhoek gericht op het stimuleren van nieuwe vormen van sociaal ondernemen. Om invulling te geven aan sociaal verantwoord ondernemen, zijn in het voorjaar van 2013 middels twee interactieve workshops nieuwe mogelijkheden hiertoe verkend. De conclusie is dat ondernemend Schouwen-Duiveland er positief tegenover staat om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken voor het ontwikkelen van sociale projecten.

Wat willen we samen bereiken?

Wij willen in samenwerking met de Ondernemerskring Schouwen Duiveland (OSD) invulling geven aan sociaal ondernemerschap op Schouwen-Duiveland door nieuw perspectief te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit gaat om:

  • mensen die graag willen werken maar geen baan kunnen vinden
  • mensen met een beperking, die extra aandacht of begeleiding nodig hebben
  • schoolverlaters die een kans moeten krijgen om ervaring op te doen

Hoe willen we dat realiseren?

We willen onze krachten bundelen in sociaal-maatschappelijke samenwerkingsprojecten van en voor ondernemers. Concrete projecten waar we mensen bij voorkeur betaald werk kunnen aanbieden.

Sociaal ondernemerschap in kernwaarden

Een sociale onderneming gaat voor dubbel rendement. Het sociaal rendement en het financieel rendement. Het sociaal rendement ligt in het invullen van werkplekken door personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het financieel rendement betekent dat er winst gemaakt moet worden. In een sociale onderneming of sociaal project gaan deze 2 elementen uitstekend samen. Samengevat zijn de kernwaarden van sociaal ondernemerschap:

  • Actief ondernemerschap
  • Sociaal-maatschappelijk betrokken
  • Duurzame samenwerking
  • Actieve inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Wat drijft ons om dit te doen?

We zie het als onze droom om iedereen de kans te geven een actieve bijdrage te leveren aan de maatschappij op Schouwen-Duiveland. Wij ervaren dit als een gezamenlijk te dragen verantwoordelijkheid.

De Zuidhoek

De Zuidhoek gaat samen met u aan de slag! Als sociale werkvoorziening in de gemeente Schouwen-Duiveland werken wij aan de ontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. In dit proces bieden wij voor ondernemers een breed en professioneel scala aan producten en diensten aan. De wasserij, schoonmaak, groenvoorziening, om- en verpakken, maar ook de combinatie metaal, electro en montage zijn slechts enkele voorbeelden van de wijze waarop wij bedrijven kunnen ontzorgen!

Daarnaast ontwikkelen wij samen met ondernemers vernieuwende sociale projecten onder de werknaam LOOP13. Graag laten we klanten van ons vertellen wat ze van ons vinden.

Contact

Deltastraat 8, 4301 RC Zierikzee
Telefoon0111-413257
Fax0111-417269
E-mailinfo@dezuidhoek.nl

© De Zuidhoek - Ontwerp en realisatie door buro111