Ervaringen van kandidaten

Ik ben moeder van 3 kleine kinderen die nu nog jonger zijn dan 5 jaar. Via Zuidhoek Reïntegratie b.v. ben ik in de gelegenheid gesteld om op een paar dagdelen in de week op een stageplaats te werken. Zo blijf ik betrokken in het arbeidsproces en houd ik contact met collega’s waardoor mijn sociale contacten blijven bestaan. Ik word daarbij begeleid door een trajectbegeleider die mij helpt bij de keuze van de stageplaats en de keuze van opleidingen. Dankzij de trajectbegeleider heb ik straks, als mijn kinderen naar school gaan, voldoende ervaring om te solliciteren naar een baan. En misschien dat mijn stageplaats wel wordt omgezet in een vaste baan.

Ik heb gewerkt in het strandproject van de Zuidhoek. Met een team van collega’s hebben wij ervoor gezorgd dat de fietsen netjes in de stallingen werden gezet. We hielden de stranden schoon en we hielpen toeristen. Zo moesten we wel eens een hoogzwangere vrouw helpen die met spoed naar het ziekenhuis moest. Ook plakken we wel eens een lekke fietsband. We staan toeristen te woord en vertellen hun waar ze restaurants en attracties kunnen vinden. We hebben daarom ook een standaard met folders staan die we uitdelen. In dit project heb ik geleerd om mensen te woord te staan. In het begin durfde ik dat niet zo goed, maar nu vind ik het ontzettend leuk. Ik heb veel geleerd en dat kan ik goed gebruiken want ik wil zo snel mogelijk een vaste baan.

Ik zit in een zogenaamd sociaal activeringstraject. Door allerlei problemen ben ik de eerste jaren nog niet toe aan een echte baan en misschien red ik dat wel nooit meer. Via Zuidhoek Reïntegratie b.v. ben ik toch in traject genomen. Ik heb cursussen gekregen en zij hebben ervoor gezorgd dat er meerdere organisaties mij helpen om alles op orde te krijgen. Ik doe nu met veel plezier 2 middagen in de week vrijwilligerswerk.

Ik ben als vluchteling naar Nederland gekomen. In mijn land had ik best wel een goede opleiding maar daar kan ik in Nederland niet veel mee beginnen. Via Zuidhoek Reïntegratie b.v. ben ik naar het ROC gegaan om taallessen te volgen en te leren over de cultuur in Nederland. Kort daarna ben ik stage gaan lopen en kan zo praten met Nederlandse collega’s.

Via Zuidhoek Reïntegratie b.v. heb ik mijn taxipas kunnen halen. Na een korte stageperiode kon ik in dienst komen en nu ben ik al weer een paar jaar taxichauffeur.

 

De Zuidhoek

De Zuidhoek gaat samen met u aan de slag! Als sociale werkvoorziening in de gemeente Schouwen-Duiveland werken wij aan de ontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. In dit proces bieden wij voor ondernemers een breed en professioneel scala aan producten en diensten aan. De wasserij, schoonmaak, groenvoorziening, om- en verpakken, maar ook de combinatie metaal, electro en montage zijn slechts enkele voorbeelden van de wijze waarop wij bedrijven kunnen ontzorgen!

Daarnaast ontwikkelen wij samen met ondernemers vernieuwende sociale projecten onder de werknaam LOOP13. Graag laten we klanten van ons vertellen wat ze van ons vinden.

Contact

Deltastraat 8, 4301 RC Zierikzee
Telefoon0111-413257
Fax0111-417269
E-mailinfo@dezuidhoek.nl

© De Zuidhoek - Ontwerp en realisatie door buro111