Begeleid werken

Wsw’ers werken vaak in of via een sw-bedrijf. Maar zij kunnen ook met begeleiding en (als dat nodig is aanpassingen aan de werkplek) werken buiten De Zuidhoek. Bij een reguliere werkgever.

Financieel voordeel voor de werkgever
Neemt een werkgever een wsw’er in dienst? Dan krijgt de werkgever financieel voordeel:

  • De werkgever kan een loonkostensubsidie krijgen.
  • Met de no-riskpolis loopt de werkgever geen risico als een wsw’er langdurig ziek of arbeidsongeschikt wordt. De loonkosten van de werkgever worden bij ziekte grotendeels gecompenseerd. Dat regelt het UWV. Deze no-riskpolis is blijvend geldig.
  • Ook krijgt de werkgever hulp en begeleiding op de werkvloer.

Werkgevers zijn tevreden over Wsw’ers
Werkgevers die wsw’ers in dienst namen, zijn zeer tevreden over hun werknemers. Zij vinden wsw’ers gemotiveerde en betrouwbare werknemers. Ze vinden hen geschikt voor het werk waarvoor ze zijn aangenomen. Werkgevers kunnen laten zien dat ze maatschappelijk betrokken zijn door wsw’ers in dienst te nemen.

Zekerheid voor de wsw’er
Lukt het begeleid werken bij een reguliere werkgever niet? Dan kan de wsw’er terugvallen op ander werk binnen de Wsw. Zij behouden namelijk hun wsw-indicatie.

Hoe verloopt de procedure?
U geeft te kennen dat u een medewerker met specifieke vaardigheden zoekt. Door ons wordt er een kandidaat geselecteerd en er vindt een kennismakingsgesprek plaats. Blijkt de kandidaat de juiste te zijn dan maakt u afspraken over een arbeidscontract. De contact-persoon van de Zuidhoek begeleidt de werknemer en beantwoordt ook uw vragen. De overeenkomst voor betaling van de loonkostensubsidie wordt afgesloten. U declareert per kwartaal de subsidie door een kopie van de loonstroken te overleggen.

Meer informatie
Heeft u vragen?
Bel : De Zuidhoek, afdeling Personeelszaken, 0111-413257.
E-mail : info@dezuidhoek.nl
Internet : www.dezuidhoek.nl

De Zuidhoek

De Zuidhoek gaat samen met u aan de slag! Als sociale werkvoorziening in de gemeente Schouwen-Duiveland werken wij aan de ontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. In dit proces bieden wij voor ondernemers een breed en professioneel scala aan producten en diensten aan. De wasserij, schoonmaak, groenvoorziening, om- en verpakken, maar ook de combinatie metaal, electro en montage zijn slechts enkele voorbeelden van de wijze waarop wij bedrijven kunnen ontzorgen!

Daarnaast ontwikkelen wij samen met ondernemers vernieuwende sociale projecten onder de werknaam LOOP13. Graag laten we klanten van ons vertellen wat ze van ons vinden.

Contact

Deltastraat 8, 4301 RC Zierikzee
Telefoon0111-413257
Fax0111-417269
E-mailinfo@dezuidhoek.nl

© De Zuidhoek - Ontwerp en realisatie door buro111