Pizzasessie Sociale Innovatie druk bezocht

In het kader van Sociale Innovatie is er dinsdag 15 mei een Pizzasessie georganiseerd door het SWVO bij De Zuidhoek.

Thijs Terlouw van SWVO organiseert deze zogenaamde Pizzasessies waarbij initiatieven worden gepresenteerd op het gebied van Sociale Innovatie: van Zorg naar Beter.

Initiatieven op gebied van Zorg worden gepresenteerd en door de aanwezigheid van netwerkpartners van allerlei verschillende organisaties worden tips uitgewisseld om een idee sterker te maken.

Jos Rijk, directeur van De Zuidhoek, presenteerde initiatieven van De Zuidhoek op het gebied van Sociale Innovatie die geleid hebben tot het initiatief Wijkwel. Een initiatief waarbij zorg in de wijk op allerlei gebied wordt aangeboden zoals maaltijdbezorging, schoonmaak, klussen, tuinonderhoud etc., dit gekoppeld aan elektrisch vervoer van ouderen op maat de wijk uit naar voorzieningen elders..

Het transitieteam Zeeland had een inspirerend verhaal over een leiderschaps- en ontwikkelingsprogramma. Zeeuwse high potentials gaan anderhalf jaar samen 'op reis' met als doel persoonlijke ontwikkeling, organisatie ontwikkeling en het gezamenlijk werken aan Zeeuwse vraagstukken.

Daarna was er een pauze waarin de aanwezigen werden getrakteerd op heerlijke Pizza's.

Na de pauze vertelden de initiatiefnemers van Eva regelt over hun idee. De aanwezigen werden hierbij actief betrokken en om advies gevraagd hoe dit initiatief rendabel zou kunnen worden. In werkgroepen werd hierover gediscussieerd en uiteindelijk werden de tips gepresenteerd.

Na afloop werd er volop genetwerkt. Een zeer waardevolle bijeenkomst.

Voor meer informatie over deze sessies: www.swvo.nl  (agenda sociale innovatie)

 

 


terug naar overzicht

De Zuidhoek

De Zuidhoek gaat samen met u aan de slag! Als sociale werkvoorziening in de gemeente Schouwen-Duiveland werken wij aan de ontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. In dit proces bieden wij voor ondernemers een breed en professioneel scala aan producten en diensten aan. De wasserij, schoonmaak, groenvoorziening, om- en verpakken, maar ook de combinatie metaal, electro en montage zijn slechts enkele voorbeelden van de wijze waarop wij bedrijven kunnen ontzorgen!

Daarnaast ontwikkelen wij samen met ondernemers vernieuwende sociale projecten onder de werknaam LOOP13. Graag laten we klanten van ons vertellen wat ze van ons vinden.

Contact

Deltastraat 8, 4301 RC Zierikzee
Telefoon0111-413257
Fax0111-417269
E-mailinfo@dezuidhoek.nl

© De Zuidhoek - Ontwerp en realisatie door buro111